1 Şubat 2017 Çarşamba

Baharatlı Patates Kızartması




  Patates kızartması dünyanın en kolay tarifi olarak bilinse de genellikle dışarıda yediğimiz patates kızartması daha çok hoşumuza gidiyor. Bunun sebebi ise küçük ipuçlarını gözden kaçırmamız. İlk olarak patatesi kızartmadan önce en az 20 dakika tuzlu suda bekletmemiz gerek, hatta daha iyi bir sonuç istiyorsak 1 gece önceden suya koyup ertesi gün enfes bir kızartma yapabiliriz. İkinci püf noktası ise; patatesleri kızgın yağa attıktan hemen sonra çıkartıp tekrar yağa atmamız. İşte bu minik ipuçlarını uygular ve bu enfes baharatı da üzerine eklersek çıtır çıtır ve enfes lezzetli bir kızartma olacaktır :) malzeme listesi burada, videolu tarif aşağıdadır...

Afiyet Olsun.


Malzemeler;

- Sarımsak tozu
- Toz kırmızı biber
- Kekik
- Tuz&Karabiber



                                                             


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                      










Hiç yorum yok:

Yorum Gönder